2014. aug 08.

Színek jelentése: A Barna

írta: Jancsó Kata
Színek jelentése: A Barna

A barna a föld és a fák színe. Épp ezért a zöld mellett a leginkább természetes hatást adó árnyalat. Stabilitást, harmóniát teremt egy helyiségben. Minden lakásban fellelhetjük árnyalatait. Tónusai széles skálán mozognak az egészen világos bézs árnyalatoktól a rozsdabarnákon át a kakaó barnáig.

Forrás: http://decoholic.org/2012/06/17/10-brilliant-brown-bedroom-designs/

Föld színként jelentése az anyai gondoskodáshoz kapcsolódik. Hatása is eképpen működik, otthonosságot, kiegyensúlyozottságot közvetít a lakásban. Meleg szín, használatával könnyen alakítható ki barátságos, bensőséges hangulat. Hálószobákban világos árnyalatai képesek csökkenteni a feszültésget, segítik az elalvást.

Forrás: http://picthome.com/relaxing-bedroom-ideas-make-up-our-bedroom/bedroom-ideas-for-relaxing

Szimbolikája az alázathoz, és háttérbe vonuláshoz is kapcsolódik, ezért is használhatóak egyes árnyalatai olan jól háttérszínként. Mivel semlegességükkel nem vonják el a figyelmet a tér valódi értékeitől, jól mutatnak mellette a színes dísz- és berendezésitárgyak.

Forrás: http://decoholic.org/2012/06/17/10-brilliant-brown-bedroom-designs/

Forrás: http://www.latricedesigns.com/sensational-turquoise-decorating-ideas-in-magnificent-trend/brown-and-turquoise-bedroom-ideas-2/

A barna szorosan kötődik a konzervatizmushoz is. Ezért óvatosan kell alkalmaznunk, mert ha egy térben csak barna árnyalatok vannak, a sok barnától a hatás gyorsan válik unalmassá, lehangolóvá, hervadt őszi hangulattá.

Forrás: http://www.lemonsqueezyhome.com/2012/05/new-pillows-in-our-lackluster-front.html

A sötétbarna tónusok hatása elegáns, ünnepélyes, nagyobb mennyiségben használva, szűkítően hat a térre. A világosbarna árnyalatok kitűnőek háttérszínnek, amelyek mindamellet hogy háttérben maradnak, barátságos, otthonos környezetet biztosítanak otthonod számára.

Forrás: http://the-modernhome.blogspot.hu/2013/04/the-brown-color-in-wall-paint_21.html

Forrás: http://www.decorpad.com/photo.htm?photoId=86698

 A legegyszerűbben és legsokoldalúbban használható színek egyike. Bármely helyiségben alkalmazható, ha jól bánsz vele igazi Jolly Joker!

 

 

Szólj hozzá

barna színek jelentése Szín Színek hatása barna szín hatása