2015. okt 30.

Varázsolj őszi hangulatot otthonodba!

írta: Jancsó Kata
Varázsolj őszi hangulatot otthonodba!

Sokáig nem szerettem az őszt, mert a nyár elmúlását láttam benne. Ám ahogyan lassítottam életritmusomon sorban fedezem fel szépségeit. Egy őszi, de még napfényes séta, a színpompás levéltakaró, kirándulások... A természet utolsó, (telet megelőző) melegséget árasztó energiái.

 A tökéletes őszi színharmónia a barna, narancs, vörös, kicsi sárgával, kicsi zölddel. Kiegészítésként jól illik hozzájuk a fehér és a fekete. A dekorációhoz használhatsz őszi bokrok színes bogyós, leveles ágait, dísztököket, szalmát, ősz színű gyertyákat, mécseseket, lámpásokat. Ha szereted az élő virágot, akkor jöhet a krizantém is.

Forrás: pinterest.com

Forrás: treepixielane.blogspot.com

A dekoráció készülhet az ősz színeit viselő képekből, illetve a természetből kölcsönzött levelekből is, amit hasonló tónusú textilekkel egészíthetsz ki. A vörös, narancs színű díszpárnák, takarók melegséget sugároznak, hívogatóak egy hűvösebb estén...

Forrás: pinterest.com

Forrás: midwestliving.com

Forrás: countryliving.com

Forrás: midwestliving.com

A lámpások, gyertyák szezonja már ősszel elkezdődik, és tart karácsony utánig. A gyertyák fénye erősíti a meghitt, befelé forduló hangulatot, jól illeszkedik a meleg tónusokhoz, és ellensúlyozza a kinti, egyre hidegebbre forduló világot.

Forrás: pinterest.com

Forrás: homestory.rp-online.de

Legegyszerűbben őszi hangulatot egy központi helyre (dohányzó vagy étkező asztal) elhelyezett őszi kompozícióval készíthetsz. Akár magad is elkészítheted, ha szeretsz barkácsolni, saját gyártású dekorációkat készíteni.

Forrás: hawthorneandmain.com

Forrás: betweennapsontheporch.net

Forrás: howtonestforless.com

Forrás:sasinteriors.net

Forrás: countryliving.com

 Forrás:bhg.com

Ha a narancs és vörös árnyalatok számodra túlzottan harsányak, készítheted a dekorációdat natúr, semleges színek felhasználásával is. Párosítsd rusztikus, természetes anyagú tárgyakkal, a hatás így sem marad el.

Forrás: buzzfeed.com

Forrás: indeeddecor.com

Forrás:thegoodwillgal.com

Forrás: countryliving.com

 

 További ötleteket, inspirációt itt találsz!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá