2015. júl 22.

Hogyan varázsolj kertet belsőterekbe?

írta: Jancsó Kata
Hogyan varázsolj kertet belsőterekbe?

Növényekkel eddig is dekoráltuk lakásunkat, ám ami növényfal vagy zöld falként kezd elterjedni, az azért egészen más. Időről időre belebotlok a neten, és minél több képet látok róla, annál inkább gondolom úgy, hogy a jövő egyik belsőépítészeti növény dekorációs módját látom, amely a szállodák és különböző nyilvános helyek után a lakásokat is meghódítja.

Forrás:https://hu.pinterest.com/katajancs/decor/

Az ötlet Patric Blanc francia botanikustól származik, az ötlet mostanra már komoly technikai fejlődésen ment keresztül. A növények számára fontos anyagokat egy teljesen automatizált rendszer biztosítja. Bármilyen közegben felépíthető, még a természetes fényt is pótolni lehet mesterségessel. Nem igényel különösebb kertgondozási szakértelmet sem, sőt létezik olyan is, amelynek még konkrét vízvevő, vagy áramvevő helyre sincs szüksége.

Forrás:https://hu.pinterest.com/katajancs/decor/

A függőleges növényfal különleges  látványelemet nyújt bármilyen belső térben, kisebb és nagyobb felületen is remekül mutat. Különleges esztétikai elemként a helyiségnek egyedi fókusz pontot ad. Nem csak pszichésen hanem élettanilag is pozitív hatást gyakorol a környezetében élőkre, mivel tisztítja, és oxigénnel látja el a levegőt.

Forrás:https://hu.pinterest.com/katajancs/decor/

Szóval le az uncsi kaspókkal, helló belső kertek! :)

 További dekorációs ötletekért látogass el ide!

Szólj hozzá

divatos színek 2014