2014. aug 18.

Hogyan használd a szürkét?

írta: Jancsó Kata
Hogyan használd a szürkét?

Én személy szerint nagyon örülök, hogy mostanában nem unalmas sablonokhoz nyúlnak vissza a trendet alkotó designerek, hanem olyan árnyalatokat választanak (pl. szürke, fehér), amelyek mindenkit kiszakítanak a megszokások korlátaiból. Ráadásul kis utána járással könnyen használhatóak a nem szakmai közönség számára is. 

Forrás: http://thejoyofdecorating.com/2011/09/the-trouble-with-gray/

A szürkét általában személytelennek, ridegnek tartják az emberek, és eszük ágában sincs pl. szürkére festeni a nappalit. Természetesen létezik számos trükk, amelyel simán megcáfolható ez a berögződés is!

Otthonosan kiegyensúlyozottság hatását tudod elérni, ha a szürke világosabb árnyalatait használod a falakon, dekorációs színként pedig  egy világos fa árnyalatot választasz mellé! A fa meleg tónusai hihetetlenül oldják a szürke semlegességét! (A lenti képen lévő nappalinál lehetne még a fából egy kicsivel többet használni- szerintem.)

Forrás: http://www.tazatek.com/wonderful-cool-26-gorgeous-inspirational-contemporary-interior-design-ideas-in-soft-blue-room-colour-with-beautiful-ornament-and-chandelier-design/breathtaking-soft-gray-living-room-decoration/

Ha nem akarsz tipikus lányszobát, akkor kombináld a rózsaszínt szürkével! Ez nagyon trendi színpárosítás most. A színpaletta megőrzi lágyságát, ugyanakkor jócskán elvesz a rózsaszín habcsók ízéből!

kids-bedroom-teens-bedroom-bedroom-luxury-clean-kids-bedroom-with-vintage-grey-wall-decor-and-pink-bed-cover-cool-and-bright-shared-kids-room-ideas-for-your.jpg

Forrás: http://www.giesendesign.com/design/1000x883/kids-bedroom-teens-bedroom-bedroom-luxury-clean-kids-bedroom-with-vintage-grey-wall-decor-and-pink-bed-cover-cool-and-bright-shared-kids-room-ideas-for-your-lovely-kids-18648.html

Forrás: http://www.bwjags.com

Íme a tökéletes recept, hogyan csináljunk hihetetlenül nőies enteriőrt a forma- és mintavilág, és alapvetően nem túl nőies színek segítségével. (Kedvenc.)

Forrás: http://mycavuto.com

Ugyanez pasiban:

Forrás: http://hu.pinterest.com/katajancs/world-of-colour/

Az előző bejegyzésben szó volt a szürke hatásairól, íme így lehet nyugtató, stressz-mentes környezetet kialakítani a szürke szín segítségével. Világos árnyalatok a falakon, letisztult formák a bútorokban és szimmetria.

Forrás: http://bdgstyle.blogspot.hu/2012/08/two-shades-of-grey.html

Kiemelő hatású, a lakberendezésben és a kiállító termekben is alkalmazzák ezt a tulajdonságát, mivel a szürke kitűnő hátteret biztosít, és egyben ki is emeli a kiállítandó műtárgyakat a környezetből, annélkül hogy elvonná a látogatók figyelmét. Ugyanezt te is használhatod, ha valamilyen különleges tárgyat, vagy gyűjteményt szeretnél kiemelni egy helyiségben.

Forrás: http://www.allaboutyou.com/home/homes-advice/kevin-mcclouds-colour-advice-48623

Forrás: http://hu.pinterest.com/katajancs/decor/ 

Végül nézzük hogyan mutat, a szürke különböző árnyalatok mellett. Keltsük életre a szürkét!

szürke-vörös:

Forrás:http://hu.pinterest.com/katajancs/world-of-colour/

szürke-korall:

Forrás: http://hu.pinterest.com/katajancs/world-of-colour/

szürke-lila:

Forrás: http://hu.pinterest.com/katajancs/world-of-colour/

szürke-kék:

Forrás: http://hu.pinterest.com/katajancs/world-of-colour/

szürke-sárga:

Forrás: http://hu.pinterest.com/katajancs/world-of-colour/

szürke-fekete:

Forrás: http://www.iseecubed.com/impressive-luxury-living-room-designs/

 Ha tetszett, amit olvastál, kövess a Facebookon is! Ötletek, insprirációk minden nap. :)

https://www.facebook.com/sosberendezek?fref=ts

 

Szólj hozzá

színek szín szürke színek hatása trendi színek Színek összehangolása