2014. júl 14.

Milyen színek illenek a vöröshoz?

írta: Jancsó Kata
Milyen színek illenek a vöröshoz?

"...nekem mindegy csak a színe legyen vörös

mint a hajnal alja vörös

legyen minden vörös.."  Quimby: Legyen vörös

 A filmekben divatos téma mostanság a vámpírok világa, de nem kell vérimádóknak lennünk ahhoz, hogy szeressük a vörös színt környezetünkben. Hogyan lehet a vöröst úgy alkalmazni, hogy ne az agresszivitást hozza ki belőlünk? Erről olvashatsz ebben a bejegyzésben...

A vörös szenvedélyes és erőteljes szín, éppen ezért óvatosan kell alkalmaznunk. Nagy felületen sok embert ingerel, tolakodónak, kifejezetten agresszívnak érzi. Ha el akarjuk ezt kerülni az egyik lehetőségünk, hogy neutrális színekkel keverjük. Pl. fehérrel, amellyel lecsendesíthetjük a vibráló intenzitást anélkül, hogy a dinamizáló, aktivizáló hatását elvesztené.

classic-pink-and-red-bedroom-decor-ideas.jpg 

Másik lehetőség, ha csak a bútorok, kiegészítők kapják a bombázó vörös tónust.

 

Harmadik lehetőség, hogy szolidabb, paszteles árnyalatait választjuk, és romantikus színekkel pl. rózsaszínnel kombináljuk.

A felsorolásból nem hagyhatjuk ki a mostanság trendi korall árnyalatot sem. Türkiz fehér és korall, gyönyörű kombináció!

coral-red-turquoise-inspiration1.jpg

Azonban, ha a vörös azon hatását akarjuk hasznosítani, amely az Akaratot, a Bátorságot, és az Érvényesülést növeli bennünk, akkor alkalmazzuk a vörös fehér fekete színpalettát!

Neked melyik verzió jön be igazán? 

A képek forrása: http://hu.pinterest.com/katajancs/world-of-colour/

Szólj hozzá