2014. júl 04.

SOS Lakásmegújítás 3.

írta: Jancsó Kata
SOS Lakásmegújítás 3.

Hogyan változtassuk meg egy helyiség hangulatát színekkel? 3. rész

Unod a lakásod hangulatát? Kellene valami változás? De ne kerüljön vagyonokba? Íme, egy megoldás, amivel könnyedén megújíthatod egy helyiség hangulatát!

A titok a színek tudatos összeválogatásában rejlik! Most 3 lehetőséget mutatok, amellyel divatos, trendi hangulatot tudsz otthonodban megvalósítani TE magad is.

Először is nézzük milyen színek divatosak manapság.

A Pantone Intézet egy New Jerseyben működő cég, amely a divatszínek meghatározásában, divat diktálásában világelső. Minden évben választanak egy fő színt és hozzá egy színpalettát, ami abban az évben a divat minden szegletében meghatározó lesz.

A 2014-es év fő színe az orchidea lila (Radiant Orchid), a hozzá tartozó paletta pedig csodaszép pasztell árnyaltokból áll.

Pantone-2014(pp_w606_h350).jpg

Ha ezek az árnyalatok közül választasz, garantáltan trendi lesz az otthonod. A fenti színpárosítások segítenek a színek összeállításában is.

1. Az orchidea lilát használhatod falakon, de mivel igen intenzív árnyalat óvatosan kell hozzá színeket válogatni.

Tipp a megvalósításhoz: kombináld semleges színekkel, pl. fehérrel, vagy a Pantone-tól függetlenül divatos világosszürke árnyalatokkal, így tompíthatod az intenzitást!

Használhatod textileken is pl. ülőbútor kárpitján, vagy egyszerűen csak díszpárnákon, az orchidea lila feltűnő árnyalata rögtön a középpontba helyezi azt a lakberendezési elemet, ami viseli az árnyalatot.

A legegyszerűbb megoldás, és persze a legköltséghatékonyabb verzió, ha a kiegészítőket, tehát a dekorációt cseréled le erre az árnyalatra. Néhány díszpárna, gyertya, váza, esetleg egy új lámpa, szőnyeg igazán csodákat tud művelni egy helyiséggel!

Tipp a megvalósításhoz: a kiegészítők vadászatakor mindig legyen nálad valami minta, hogy az árnyalatot egyeztetni tudd!

 

 2. A finom szürke árnyalatok szintén divatosak. Mivel a szürke semleges szín, ezért tulajdonképen bármilyen neked tetsző árnyalattal kombinálhatod.

 

De ha valóban trendi színösszeállítást akarsz készíteni, akkor válaszd a szürke-pink/lila kombinációját,

vagy a szürke-mustársárga kombinációt,

 esetleg a szürke-kék színösszeállítást.Mind mind igazán különlegessé teszi a helyiség hangulatát, és ezek a színpárok manapság világszerte hódítanak.

 

 3. Harmadik és egyben utolsóként a Türkizt szeretném figyelmedbe ajánlani. A türkiz finom, sejtelmes árnyalata szenzációsan mutat a falakon is és a kiegészítőkön is. Annak ellenére, hogy hideg szín, mégis üdévé, sőt vidámmá tudja varázsolni a helyiséget.

Tipp a megvalósításhoz: kombináld fehérrel, és az eredmény valóban üdítő lesz. Ha bejön a romantikus hangulat, nem feltétlenül a habos-babosra gondolok, akkor párosítsd rózsaszínekkel, vagy korall árnyalattal, az eredmény garantáltan káprázatos lesz!

A színeken kívül stílusokkal tudod még otthonodat trendivé varázsolni, de erről majd egy következő alkalommal...

Te melyik színnel tudnád otthonod elképzelni? Oszd meg velünk!

Szólj hozzá

színek türkiz szürke divatos színválasztás trendi színek Pantone Radiant Orchid színek összehangolása divatos színek 2014 orgona lila