2015. jan 14.

A Tér Transzformációja

írta: Jancsó Kata
A Tér Transzformációja

60 négyzetméter, minden tudó terekkel.  A lakást az orosz designer Vlad Mishin tervezte, bizonyítékul, hogy, a kis terekből is lehet lenyűgöző környezetet alkotni. A titok: a terek rugalmas alakítása, a hagyományos lakás funkciók megtartása mellett. Praktikum és kortárs design. Érdemes az ötleteket sajátra formálni...

Forrás: http://design-milk.com/transformer-apartment-vlad-mishin/

A lakás terei mozgatható panelek segítségével tagolhatók, amelyek egyben praktikusak és vizuálisan kifejezetten egyedi megjelenésűek. Érdemes megfigyelni, hogyan játszik a színekkel is. A nagy felületeket világos színek uralják, így tágítják a teret, a berendezési tárgyak pedig kontrasztos fekete tónust kaptak, amelyek kiemelkednek a világos háttérből. A sötét színű bútorok formailag áttörtek, légiesek, ezekkel a megoldásokkal oldja meg,hogy a lakás világos és tágas maradjon.

A lakás funkciók egy részét el lehet rejteni (tárolás, konyha), de a technikai megoldásoknak köszönhetően a panelek könnyen mozgathatóak. Mindenképp elegáns megoldás.  Figyelmet érdemel a középső,TV-s panel, amely teljesen forgatható, így a TV a nappaliból és a hálóból is nézhető. Maximálisan a személyes igényekhez igazodik!

A háló számomra túl puritán, de ha a helykihasználás szempontjából nézzük, akkor itt is minden négyzetméter ki van használva. A fehér panelek a gardróbot rejtik, a kinyitott rész a fürdőbe vezet. Lezárt állapotban  a helyiségben nem csak a háló, de a dolgozó és egy pihenő, olvasó-relax sarok is helyet kapott. A panelek, és a berendezési tárgyak itt is, akárcsak a nappaliban vizuális elemként is működnek.

 

Az alaprajzból jól látszik hogyan minden alapvető lakásfunkció megvalósul, a lakás terei jól átgondoltak, minden részlet aprólékosan megtervezett. 1-2 fő részére minden igényt kielégít. (Funkcionálisan és esztétikailag is.) Egyszóval mehet a kis terek nagy ötletek közé.

Forrás: a Design Milk cikke.

 

Szólj hozzá